Veleposlani┼ítvo RS Kijev /Gospodarsko sodelovanje /

Gospodarsko sodelovanje

Kontaktne informacije:

tel: +380 44 585-23-31
fax:+380 44 585-23-43
E-mail: sloembassy.kyiv(at)gov.si 

Veleposlani┼ítvo Republike Slovenije v Kijevu je odgovorno tudi za podporo in pospe┼íevanje gospodarskih in trgovinskih odnosov med Republiko Slovenijo in dr┼żavami akreditacije (Ukrajino, Gruzijo, Moldavijo in Armenijo).

Osnovne storitve, ki jih oddelek nudi slovenskim podjetjem so:

  • zagotavljanje osnovnih informacij o trgu, posameznih panogah, javnih razpisih, itd,
  • navezovanje stikov z lokalnimi podjetji, finan─Źnimi in┼ítitucijami in javnimi ter vladnimi organizacijami,
  • zagotavljanje kontaktnih informacij potencialnih poslovnih partnerjev,
  • sodelovanje pri organizaciji poslovnih dogodkov (konferenc, okroglih miz) in drugih promocijskih aktivnosti (prezentacije, sejmi, razstave).

Aktivnosti veleposlani┼ítva na tem podro─Źju so prvotno namenjene podpori slovenskim podjetjem pri poslovanju na trgih Ukrajine, Gruzije, Moldavije in Armenije, hkrati pa zagotavljamo tudi podporo podjetjem iz na┼ítetih dr┼żav, pri navezovanju stikov s potencialnimi slovenskimi poslovnimi partnerji, posredujemo informacije o gospodarskem polo┼żaju v Republiki Sloveniji, pogojih poslovanja in investicijskih prilo┼żnostih.

Poleg neposredne podpore podjetjem je veleposlani┼ítvo zadol┼żeno tudi za:

  • pregled in analizo makroekonomskega polo┼żaja v dr┼żavah akreditacije,
  • koordinacijo institucionalnega dvostranskega gospodarskega sodelovanja med Republiko Slovenijo in dr┼żavami akreditacije,
  • koordinacijo tehni─Źne pomo─Źi Republike Slovenije v dr┼żavah akreditacije,
  • koordinacijo gospodarskih aktivnosti povezanih z EU ter mednarodnimi finan─Źnimi in┼ítitucijami (EBRD, Svetovna banka, IMF, itd.).

SLOVENSKO ÔÇô UKRAJINSKO POSLOVNO ZDRU┼ŻENJE, ki s podporo Ministrstva za gospodarstvo Republike Slovenije ter Javne agencije za podjetni┼ítvo in tuje investicije deluje v Ukrajini, zagotavlja dodatno promocijo slovenskih poslovnih interesov, posreduje informacije o poslovnem okolju in izku┼ínje slovenskih in ukrajinskih podjetij pri medsebojnem poslovanju. ─îlanom zagotavlja osnovno infrastrukturo in storitve za la┼żje poslovanje.

Koristne povezave v Republiki Sloveniji:

Koristne povezave v Ukrajini:

Koristne povezave v Armeniji:

Koristne povezave v Gruziji:

Koristne povezave v Republiki Moldaviji: